Nieuws
Investeren in vastgoed: hoe begint u eraan?

Er valt heel wat geld te verdienen met een belegging in vastgoed, zeker in tijden van uiterst lage spaarrentes. Bovendien staat investeren in vastgoed bekend als een veilige onderneming, die beleggers zekerheid biedt op lange termijn. Het overwegen waard dus, maar hoe begint u er dan aan? Demefco helpt u op weg.

MET VOLDOENDE RESEARCH

Investeren in vastgoed kan op veel manieren. Er zijn dan ook enkele nuttige vragen die u uzelf kan stellen vooraleer u in het wilde weg begint te beleggen.

IN WELK TYPE VASTGOED WILT U BELEGGEN?

Investeren in bedrijfspanden, kantoren of winkels is een interessante onderneming, maar ook duurder dan beleggen in niet-commerciële panden. Daarom geven beginnende particuliere ondernemers er vaak de voorkeur aan om te investeren in residentiële bouwprojecten (zoals studentenwoningen of appartementsgebouwen).

HOE PAKT U HET FINANCIEEL AAN?

Schets het financiële plaatje. Hebt u voldoende kapitaal? Of moet u een hypothecaire lening aangaan? Vergelijk de rentevoeten en neem de tijd om de meest voordelige optie uit te kiezen. Tip: wacht ook weer niet te lang, want de rentevoeten staan vandaag historisch laag. Geen beter moment om in vastgoed te investeren!

WELKE MARKT IS VOOR U HET INTERESSANTST?

Nu u weet wat uw financiële draagkracht is, kan u de mogelijkheden verder in kaart brengen. Beslist u om in residentieel vastgoed te investeren? Dan zijn er heel wat opties. Denk daarbij aan seniorenflats, luxevilla’s of studentenwoningen.

Bedenk voor uzelf welke doelgroep het beste past bij uw situatie. Luxeappartementen zijn aantrekkelijk en lucratief, maar vragen ook meer financiële middelen. Een studentenwoning is dan weer een stuk goedkoper, maar u bent doorgaans wel meer tijd en energie kwijt met het onderhoud en beheer.

MET EEN ERVAREN PARTNER

Hebt u nog nooit eerder in vastgoed geïnvesteerd? Dan hebt u best een ervaren partner aan uw zijde. Een vastgoedinvesteerder of projectontwikkelaar heeft kennis van zaken en een neus voor interessante projecten. Bovendien wordt u als beginnende belegger overspoeld met informatie, en hoeft u zich met een expert aan uw zijde geen zorgen te maken dat u iets over het hoofd ziet.

Bent u op zoek naar een betrouwbare vastgoedpartner met de nodige ervaring? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Graag bekijken we samen de mogelijkheden!