Geld beleggen

Ben jij of ken jij een investeerder die interesse heeft in investeren in Tax Shelter? Ontdek de mogelijkheid om via deze fiscaal aantrekkelijke regeling aandelen te verwerven in een van onze startende ondernemingen. Leer hier alles over de voordelen die de Tax Shelter biedt, zowel voor de startende ondernemer als voor de investeerder. Met deze optie kun je profiteren van diverse (fiscale) voordelen, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor het ondersteunen van nieuwe bedrijven.

Wat is Tax Shelter voor start-up / scale-up?

Als startende ondernemer is het niet altijd eenvoudig om voldoende kapitaal te verzamelen voor jouw zaak. De overheid wil particulieren daarom aanmoedigen te investeren in startende ondernemingen via Tax Shelter voor start-up / scale-up.

 • Als investeerder krijg je een aanzienlijk fiscaal voordeel van 25% tot 45%.
 • Als ondernemer kan je tot 500 000 euro startkapitaal verzamelen via zo’n crowdfundingplaftorm.

Voorwaarden als investeerder voor het Tax Shelter?

Heb je een bedrag geld dat je wenst te investeren? Investeren met rendement is tegenwoordig niet gemakkelijk. Daarom moet je als investeerder op zoek naar nieuwe manieren van investeren. Iedere particulier kan investeren in Tax Shelter van een start-up of scale-up. Dit zijn de voorwaarden als investeerder:

 • Minimaal 10 000 en maximaal 100 000 euro investeren in één vennootschap
 • Je moet het geld min. 4 jaar kunnen missen
 • Als zaakvoerder kan je geen investeerder worden in je eigen vennootschap

Het fiscaal voordeel van Tax Shelter voor de investeerder?

Het fiscaal voordeel voor investeerders bedraagt 30% bij een kleine vennootschap, 45% bij een microvennootschap en 25% bij een groeibedrijf.

Voorwaarden voor tax shelter voor startende ondernemingen

De voorwaarden voor tax shelter voor kleine vennootschappen en microvennootschappen zijn vrij eenvoudig:

 • Een Belgische startende vennootschap dat max. 4 jaar oud is.
 • Max. 500 000 euro verzamelen via Tax Shelter.
 • Niet opgericht door fusie of splitsing van bestaande vennootschappen.
 • Niet beursgenoteerd.
 • In het verleden geen kapitaalvermindering doorgevoerd behalve ter aanzuivering van geleden verlies of als reserve voor voorzienbaar verlies.
 • In het verleden geen dividenden uitgekeerd.
 • Ontvangen sommen niet gebruiken voor toekomstige uitkering van dividenden, aankoop van aandelen of verstrekking van leningen.

Sinds 2018 kan je nu ook investeren in een scale-up via tax shelter voor groeibedrijven.

Investeren in Tax Shelter in een startende vennootschap van Demefco?

Waarom zou je via Demefco investeren in aandelen van startende vennootschappen? Ontdek wat Demefco voor jou kan betekenen.

Een mooie return met een beperkt risico

Risicovrij beleggen betekent vaak een lage rente. Hogere rentes staan helaas gelijk aan grote risico’s. Door aandelen te verwerven in onze startende vennootschap, realiseer je een mooie return zonder risico. Vastgoed stijgt namelijk enkel in waarde én je strijkt een aardig huurrendement op.

Projecten met een visie

Demefco kiest steevast voor energievriendelijke en duurzame stadsvernieuwings-projecten. We hebben jaren ervaring in het opbouwen van een patrimonium en beleggen in vastgoed. Dat maakt ons trots op de investering die we bieden: de ultieme beleving voor bewoners, een rendabele belegging voor wie investeert.

Familiebedrijf met dynamiek

Demefco biedt de kracht en coherentie van een familiebedrijf: één aanspreekpunt voor je vragen en een snel antwoord gegarandeerd. Maar we hebben de dynamiek van een internationale onderneming: we groeien strategisch, blijven vernieuwen en kennen de Belgische én internationale markt als geen ander.

Contact Tax Shelter
Wenst u een meer informatie over investeren in Tax Shelter? Contacteer ons dan via onderstaand formulier. Dan bekijken we samen de mogelijkheden.
Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.