Diensten

Op de vastgoedmarkt is een bouw- of projectgrond verkopen een strategische zet die heel wat voordelen kan bieden. Een bouwgrond verkopen kan namelijk een winstgevende transactie zijn, maar het vinden van de juiste investeerder maakt het verschil. Bent u eigenaar van een bouwgrond op een gewilde locatie die geschikt is voor een ontwikkelingsproject? Uw grond verkopen aan een projectontwikkelaar zoals Demefco is het overwegen waard.

De voordelen van een projectgrond verkopen

Wanneer u besluit om uw grond te verkopen aan een bouwfirma, investeerder of projectontwikkelaar opent u de deur naar interessante voordelen. De verkoop biedt u onmiddellijke financiële middelen die u kunt herinvesteren in andere projecten of gebruiken voor persoonlijke doeleinden. Door uw grond aan een projectontwikkelaar te verkopen, vermijdt u bovendien de risico’s die gepaard gaan met de ontwikkeling en de bouw van een groot project.

Uw bouwgrond verkopen aan een projectontwikkelaar

Om te weten te komen of uw bouwgrond geschikt is om te verkopen aan een projectontwikkelaar, kan u het bestemmingsplan raadplegen. Het bestemmingsplan geeft aan of een grond geschikt is voor residentieel, commercieel, agrarisch, recreatief of ander gebruik. Daarnaast kan het lokale stads- of gemeentebestuur mogelijk bijkomende bouwvoorschriften of beperkingen opleggen.

Wat zijn de bouwmogelijkheden op uw eigendom?

De mogelijkheden die uw projectgrond biedt zijn afhankelijk van de locatie, de oppervlakte, het bestemmingsplan en de lokale regelgeving. De voornaamste bouwmogelijkheden zijn:

  • Woningbouw
  • Appartementsgebouw
  • Commercieel pand
  • Recreatie (bijvoorbeeld een zwembad of tennisterrein)
  • Gebouw voor gemengd gebruik

Een investeerder zoeken voor de verkoop van bouwgrond

Bij Demefco zijn we steeds op zoek naar unieke kansen om te investeren, waaronder projectgronden om te ontwikkelen of verkavelen. Met jarenlange ervaring als investeerder in vastgoed én als projectontwikkelaar bieden wij u de zekerheid die u nodig heeft wanneer u op zoek gaat naar de juiste investeerder of koper van uw grond. Daarom kan u niet alleen op ons rekenen voor de nodige financiële middelen, maar ook voor een snelle beslissing en een markconforme prijs.

Financiële slagkracht

Demefco beschikt over de nodige financiële middelen om te investeren in uw projectgrond, ongeacht de omvang. Dit betekent dat u kunt rekenen op een snelle en efficiënte transactie.

Snelle beslissing

Onze jarenlange ervaring stelt ons in staat om snel beslissingen te nemen. Na een bezoek aan uw bouwgrond evalueren we het potentieel en ontvangt u binnen korte tijd een financieel voorstel.

Marktconforme prijs

Wij garanderen een marktconforme prijs die in lijn ligt met de waarde van uw grond. Dankzij onze uitgebreide marktkennis mag u rekenen op een gunstig en eerlijk voorstel.

Uw grond verkopen aan Demefco

Als ervaren projectontwikkelaar heeft Demefco de nodige kennis en expertise om uw grond om te zetten in een waardevol project. Bent u in het bezit van een een aantrekkelijke bouwgrond die kansen biedt voor een uniek ontwikkelingsproject? Dan komen we graag een kijkje nemen om de mogelijkheden te bespreken.

Wilt u meer weten over een eventuele verkoop van uw bouwgrond aan Demefco? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen om het meeste uit uw eigendom te halen.

Veelgestelde vragen

Hoe verkoop ik een bouwgrond?

Uw bouwgrond verkopen aan een projectontwikkelaar zoals Demefco is relatief eenvoudig. Dankzij onze jarenlange ervaring, expertise en marktkennis bieden we u namelijk een vlot proces. Nadat u contact met ons hebt opgenomen komen we ter plaatse om uw grond te bekijken. Hierna evalueren we het potentieel ervan en ontvangt u van ons een financieel voorstel. U weet steeds snel of we geïnteresseerd zijn om te investeren in uw eigendom.

Hoeveel belasting op verkoop bouwgrond?

Bij de verkoop van een bouwgrond moet u rekening houden met de meerwaardebelasting. Het tarief hiervan is afhankelijk van het moment waarop u de grond zelf heeft gekocht. Als u de grond verkoopt binnen de vijf jaar na aankoop, bedraagt het tarief 33%. Na vijf jaar verlaagt dit tarief naar 16,5%, en wanneer u acht jaar wacht om te verkopen wordt de meerwaarde niet belast.

Kan u grond verkopen zonder notaris?

Een notaris zorgt voor de officiële overdracht van een grond. Hij heeft de bevoegdheid om de nodige aktes en officële documenten op te stellen om de grond op naam van de nieuwe eigenaar te zetten.

Welke kosten bij verkoop bouwgrond?

Bij de verkoop van een bouwgrond kunt u te maken krijgen met verschillende kosten. De belangrijkste kostenposten zijn de notariskosten, eventuele makelaarskosten en meerwaardebelasting, en overige kosten zoals taxatie, juridisch advies en administratiekosten.

Contacteer ons!
Wenst u een projectgrond te verkopen of zoekt u een investeerder? Of wilt u gewoon samenzitten om de mogelijkheden te bekijken? Contacteer ons dan via onderstaand formulier.
Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.