Diensten

Investeren in een bouwgrond is een slimme zet die veel potentieel biedt. Een grond kopen als belegging kan een waardevolle aanvulling zijn op uw investeringsportefeuille en biedt bovendien tal van mogelijkheden met het oog op de toekomst.

Waarom beleggen in een bouwgrond?

Investeren in grond biedt interessante kansen. Een bouwgrond kan worden aangekocht om later te ontwikkelen of door te verkopen met winst. Met de constante groei van de bevolking en de vraag naar extra woningen, stijgt de waarde van bouwgrond gestaag. Daarnaast kan het ontwikkelen van bouwgrond zorgen voor aantrekkelijke opbrengsten na verkoop of verhuur.

De voordelen van een bouwgrond als investering

Ongeacht de gekozen strategie kan een investeringsgrond een waardevolle toevoeging zijn aan een gevarieerde en winstgevende vastgoedportefeuille, die heel wat voordelen met zich meebrengt.

1. Waardestijging

Bouwgrond is een schaars product; de hoeveelheid beschikbare grond is beperkt en de vraag naar woningen en commerciële ruimtes blijft stijgen, vooral in stedelijke gebieden. Dit betekent dat uw investering op lange termijn aanzienlijk in waarde zal stijgen.

2. Flexibiliteit

U kunt ervoor kiezen om zelf te bouwen of om de grond samen met een ontwikkelingspartner te bebouwen, wat extra inkomsten kan genereren door te verkopen of te verhuren. U kunt de grond ook aanhouden als een passieve investering, waarbij u profiteert van de waardestijging zonder actieve betrokkenheid. Dit maakt het een veelzijdige investering die kan worden aangepast aan uw specifieke doelen en behoeften.

3. Stabiliteit

Een bouwgrond is minder onderhevig aan economische schommelingen vergeleken met andere investeringen zoals aandelen. Dit kan het een stabielere en veiliger optie maken voor degenen die op zoek zijn naar langetermijnwinst door bijvoorbeeld verhuur

4. Lage onderhoudskosten

In tegenstelling tot gebouwen en andere fysieke eigendommen, vereist een bouwgrond minimale onderhoudskosten. Er zijn geen structurele reparaties of renovaties nodig, wat betekent dat u niet constant geld hoeft uit te geven om de waarde van uw investering te behouden.

Andere manieren om te investeren

Behalve een bouwgrond kopen als belegging zijn er verschillende andere aantrekkelijke investeringsmogelijkheden binnen de vastgoedsector. Investeren in vastgoed in het algemeen is namelijk een solide strategie voor wie op zoek is naar stabiele en langdurige groei van hun financiële middelen.

Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed kan ook een rendabele optie zijn om uw vastgoedportefeuille uit te breiden en uw vermogen te laten groeien. Bestaande panden zoals woningen, appartementen of commerciële gebouwen kunnen verhuurd worden om een constante inkomstenstroom te genereren, terwijl ze in de loop van de tijd in waarde stijgen.

Investeren in een vakantiepark

Een andere unieke manier om te beleggen in vastgoed is door te investeren in een vakantiepark. Deze investeringen kunnen bijzonder winstgevend zijn, vooral in populaire toeristische gebieden. Vakantieparken bieden niet alleen huurinkomsten, maar ook hier kan u voordeel halen uit waardestijging van het onroerend goed.

investeren in een bouwgrond.    investeren in een bouwgrond

Demefco: gevestigde investeerder in vastgoed

Wanneer u besluit te investeren in een bouwgrond of ander vastgoed, is het belangrijk om een betrouwbare partner te hebben die u door het proces kan begeleiden. Demefco is een vastgoedspecialist met ervaring, en actief als vastgoedbeheerder én projectontwikkelaar.

Als ervaren investeerder in vastgoed zijn we bovendien voortdurend op zoek naar aantrekkelijke projecten zoals een investeringsgrond. Heeft u reeds een investeringsgrond of bent u van plan om een grond te kopen als belegging, en zoekt u een geschikte partner om deze te ontwikkelen of verkavelen? Neem dan zeker contact op met ons om uw plannen te bespreken.

– Veelgestelde vragen over investeren in een bouwgrond –

Is een bouwgrond een goede investering?

Een bouwgrond is een goede investering vanwege zijn waardestijging op de lange termijn, de lage onderhoudskosten ervan en de flexibiliteit in gebruik. Grondprijzen stijgen door schaarste en een hogere vraag naar woningen, wat het aantrekkelijk maakt voor lange termijn investeerders. Bovendien vereist een bouwgrond weinig onderhoud, waardoor zorgen over huurders of reparaties wegvallen. De veelzijdigheid van een bouwgrond zoals doorverkopen, ontwikkelen tot vastgoed, of persoonlijk gebruik, biedt heel wat investeringsmogelijkheden.

Is investeren in grond verstandig?

Investeren in grond is verstandig indien uw financiële situatie stabiel genoeg is om de initiële investering en bijkomende kosten te dekken. Overweeg ook de risico’s zoals juridische complicaties of wijzigingen in bestemmingsplannen, en raadpleeg zo nodig juridisch advies om uw aankoop goed voor te bereiden.

Waar moet u op letten bij de investering in een bouwgrond?

Bij het investeren in bouwgrond zijn er enkele elementen om rekening mee te houden. De locatie is wellicht de belangrijkste factor; grond in gewilde gebieden met goede infrastructuur biedt vaak een beter investeringsrendement. Controleer altijd het bestemmingsplan en de bouwvergunningen om te weten wat er gebouwd mag worden, en laat een bodemonderzoek uitvoeren om problemen te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om alle juridische aspecten zoals eigendomsrechten en lopende geschillen zorgvuldig te onderzoeken.

Contacteer ons!
Wenst u een projectgrond te verkopen of zoekt u een investeerder? Of wilt u gewoon samenzitten om de mogelijkheden te bekijken? Contacteer ons dan via onderstaand formulier.
Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.