Nieuws
Wonen in de stad: voor- en nadelen

Wel of niet wonen in de stad: het is een persoonlijke keuze. Wij zetten enkele voor- en nadelen op een rijtje.

VOORDEEL 1: NABIJHEID

Dit is onmiskenbaar een van de grote pluspunten van wonen in de stad. Winkels, scholen, restaurants: je vindt ze vaak vlakbij. Ook veel bedrijven vind je in de stad. Te voet of met de fiets zijn heel wat locaties in de stad vlot bereikbaar.

VOORDEEL 2: OPENBAAR VERVOER

Het aanbod van bussen en trams is in de stad veel uitgebreider dan op het platteland. Niet alleen zijn er meer lijnen en haltes, de frequentie is vaak hoger. En wil je reizen naar een bestemming die wat verder ligt? Elke stad heeft wel een belangrijk treinstation.

VOORDEEL 3: VRIJE TIJD

Doorheen de jaren is het aantal cafés, cinema’s en theaterzalen op het platteland sterk verminderd. In de stad vind je nog steeds een ruim aanbod. En niet alleen voor uitgaanders is er veel keuze. Ook sportaccommodaties en jeugdbewegingen vind je in de stad.

VOORDEEL 4: GROENER DAN JE DACHT

Steden hebben meer groene ruimte dan vaak wordt gedacht. Parken en pleintjes zorgen voor ruimte om te ontspannen, te sporten en te genieten van de natuur. Stedelijke overheden hebben dan ook meer en meer aandacht voor vrije ruimte.

NADEEL 1: BEREIKBAARHEID

Steden trekken veel volk aan en wie veel volk zegt, zegt vaak ook veel auto’s. De meeste steden kampen met verkeersellende. Toch passen hierbij twee kanttekeningen:

  • Ook bepaalde regio’s op het platteland kennen veel verkeersdrukte
  • Het aanbod aan openbaar vervoer in de stad is groot en vormt dus vaak een goed alternatief

NADEEL 2: WONINGPRIJZEN

In de stad zijn de woningprijzen gemiddeld hoger dan op het platteland. Toch kan je ook in de stad nog vastgoed vinden aan interessante prijzen, als woning of als investering. De huurprijzen in de stad zijn ook interessant voor wie aan investeren in vastgoed denkt.

Benieuwd naar ons vastgoedaanbod in de stadContacteer ons gerust.