Nieuws
Wonen op het platteland: dit zijn de voor- en nadelen

Heel wat mensen dromen van een huis midden in het groen. Denk jij ook aan woning op het platteland? Wij zetten de voor- en nadelen op een rij.

VOORDEEL 1: DE RUST

Op het platteland is de kans groter dat je rustig woont. Er is doorgaans minder verkeer en er wonen minder mensen. Bovendien staan de huizen vaak verder uit elkaar, zeker als ze buiten de dorpskern liggen. Resultaat: minder burenlawaai.

VOORDEEL 2: DE RUIMTE

De tuinen op het platteland zijn groter dan in de stad. Spelende kinderen weten dat zeker te appreciëren. Maar ook wie graag in de tuin werkt of houdt van een zomerse barbecue met veel vrienden, kan zijn hart ophalen in een grote tuin. En er is meer open ruimte die zorgt voor een luchtig gevoel.

VOORDEEL 3: BEREIKBAARHEID

Het platteland scoort beter dan verwacht op vlak van bereikbaarheid. Er zijn minder files en als je geen openbaar vervoer in de buurt hebt, raak je met de auto meestal wel bij een treinstation of bushalte.

VOORDEEL 4: LAGERE PRIJZEN

Ligging heeft een sterke invloed op vastgoedprijzen. Woningen op het platteland zijn gemiddeld goedkoper, zeker als ze wat verder van de steden liggen. Wie weet wordt ook jouw droomwoning op het platteland haalbaar.

NADEEL 1: MINDER TE DOEN

Ga je graag naar de film, het theater of een sportwedstrijd? Dan zal je vaak naar de stad moeten trekken. Het vrijetijdsaanbod is daar nu eenmaal een pak groter. Al is er op het platteland natuurlijk ook heel wat te beleven.

NADEEL 2: VAKER DE AUTO NODIG

Minder openbaar vervoer en bestemmingen die wat verderaf liggen, dat betekent dat je vaker de auto moet gebruiken. Al is de fiets natuurlijk ook een gezond en sportief alternatief.

Benieuwd naar ons vastgoedaanbodContacteer ons gerust.