Nieuws
Investeer slim in appartementen met deze tips

Voor wie wil investeren in vastgoed zijn appartementen en appartementsgebouwen erg aantrekkelijk. Mits een slimme keuze kan je genieten van een mooi rendement. Wij geven je alvast enkele tips.

KIES EEN GOEDE LOCATIE

De ligging is voor heel kopers en huurders erg belangrijk bij de keuze van een appartement. Wil je jouw appartement vlot verhuren, ga dan voor een goede locatie. Denk daarbij niet alleen aan de algemene kwaliteiten van de straat en de buurt. Hou ook rekening met de potentiële huurders. Is een appartement uitermate geschikt voor senioren, maar ligt het in een uitgaansbuurt? Dan kan je wel spreken van een mismatch.

KIES TOEKOMSTGERICHT

Mik je op een maximaal rendement? Kies dan voor een appartement dat je na 10 tot 15 jaar weer verkoopt. Na die periode worden bepaalde renovatiewerken vaak noodzakelijk om de kwaliteit van jouw appartement op peil te houden. Denk je eraan zelf ooit in je investeringsvastgoed te gaan wonen? Hou dan rekening met je eigen wensen en voorkeuren bij de aankoop. Of misschien wordt het appartement dat je vandaag koopt om te verhuren ooit wel de woonplaats van een van je kinderen.

KIES EEN GOEDE HUURPRIJS

Het bepalen van de huurprijs is een evenwichtsoefening. Enerzijds is er de wens om een mooi inkomen uit de huur te halen. En anderzijds schrikt een onrealistische hoge huurprijs potentiële huurders af. Hou er ook rekening mee dat je de huurprijs gedurende het contract niet mag verhogenIndexeren is wel toegestaan.

KIES VOOR EEN GOEDE KAPITAALSMIX

De allerlaagste rentevoeten liggen al even achter ons, maar de gemiddelde rente is nog steeds historisch laagLenen is met andere woorden nog steeds voordelig. Een interessante situatie is diegene waarbij je de lening volledig kan afbetalen met de huurinkomsten. Indien je voldoende eigen vermogen over houdt, kan je misschien nog bijkomende investeringen doen.

Heb jij interesse in een appartement of appartementsgebouw als investering? Bekijk ons aanbod of contacteer ons voor meer informatie.