Nieuws
Investeren in kantoren: een slimme zet?

Een specifieke tak van het investeren in vastgoed is die van kantorenBedrijfsvastgoed heeft zo zijn eigen kenmerken, maar het kan een interessante investering zijn.

LEEGSTAND VERMIJDEN

Het is je ongetwijfeld ook al opgevallen: er staan wel wat kantoorgebouwen (gedeeltelijk) leeg. De markt van de kantoren raakte op een verzadigingspunt doordat er veel meer aanbod dan vraag was. Ook vandaag nog is er wel wat leegstand en dat is uiteraard wat elke investeerder in vastgoed wil vermijden.

INTERESSANTE PANDEN

Ondanks die leegstand zijn er nog steeds kantoorgebouwen die wel in trek zijn bij huurders. Vaak zijn dat nieuwbouwkantoren. Bedrijven opteren liever voor hedendaagse voorzieningen. Ook de locatie speelt een zeer belangrijke rol. Kantoren in grote centrumsteden zijn nog steeds erg populair. Let dus bij de investering in vastgoed zeker op de locatie. En ligt die niet in een grotere stad, dan kan je misschien andere troeven zoals bereikbaarheid uitspelen.

ZEKER RENDEMENT

Als je er in slaagt om de verhuringsgraad van jouw kantoor te maximaliseren, dan kan je van een zeker rendement genieten. Huurders van kantoren zijn doorgaans erg stabiel. Ze gaan vaak overeenkomsten op langere termijn aan. En ook niet onbelangrijk: ze betalen hun huur meestal stipt. Neem daarbij nog de wetenschap dat investeringen in vastgoed – ook in kantoren – in veel gevallen stijgen in waarde en je kan gerust spreken van een veilige investering. Het rendement van investeringen in bedrijfsvastgoed ligt vaak rond de 5 %. Vergelijk dat met de opbrengst van pakweg een spaarboekje en je weet waar de interessantste mogelijkheden liggen.

LAGE RENTE

De gemiddelde rente is nog steeds historisch laag. Dat betekent dat lenen ook voor een investering in bedrijfsvastgoed nog steeds erg interessant is. Het is best mogelijk dat de huur die je ontvangt hoger is dan de maandelijkse aflossing van je lening. Zo maak je elke maand een stukje winst.

Overweeg je een investering in kantoren of ander vastgoedContacteer ons gerust voor meer informatie.