Nieuws
Studentenkamers: opportuniteiten en valkuilen

De markt van de studentenkamers heeft specifieke risico’s, maar kan ook erg interessant zijn voor investeerders. Een goede investeringspartner kan je een heel eind op weg helpen. Wij zetten alvast de aandachtspunten op een rij.

KIES DE JUISTE LOCATIE

Men spreekt wel eens over studentenkamers in termen van een nichemarkt. Maar met een aandeel van 10 tot 25 % van de bevolking in bepaalde steden, is het wel een grote niche. Belangrijk is wel dat je in die steden een locatie zoekt waar studenten ook effectief op kot willen gaan. Dichtbij de campus of in een studentenbuurt, dat zijn de beste locaties.

KIES VOOR KWALITEIT

De tijd van sjofele zolderkamertjes met rudimentair sanitair is voorbij. Studenten willen vandaag kwaliteit. Nieuwbouw is geen uitzondering op de kotenmarkt. Maar ook degelijk gerenoveerde studentenhuizen doen het goed. Zorg er alleszins voor dat jouw studentenkamers een degelijk hedendaags comfort kunnen voorleggen.

INFORMEER JE VOORAF

Hoe interessant jouw investering in studentenkamers is, hangt ook af van een aantal externe factoren. Welke plannen heeft de lokale overheid: studentenkamers in of net buiten de stad? En wat doen de onderwijsinstellingen? Plannen ze een verhuis of een fusie? Ga dat zeker na voor je investeert.

GEBRUIK DE AANGEPASTE KANALEN

Jouw investering loont pas als je verhuurgraad maximaal is. Een aankondiging op een immosite zal vaak niet volstaan. Adverteer op doelgroepgerichte websites en vergeet zeker de sociale media niet. En zijn jouw jonge huurders tevreden? Vraag hen dan om ook anderen aan te spreken. Mond-aan-mondreclame is nog steeds bijzonder effectief.

Denk je aan investeren in studentenkamers, waarom zou je niet in zee gaan met een ervaren vastgoedpartner en projectontwikkelaar? Wij beheren verschillende studentenhuizen. Contacteer ons gerust voor meer info.