Nieuws
De Rand rond Brussel: interessant voor vastgoed

Woningen in de Vlaamse Rand rond Brussel zijn populair. Denk je aan een investering in vastgoed of een eigen woning, dan vind je hier een aantrekkelijke regio. De vele voordelen maken jouw eigendom erg aantrekkelijk.

WAT IS DE VLAAMSE RAND?

De negentien Vlaamse gemeenten die aan Brussel grenzen of er vlakbij liggen, vormen de Vlaamse Rand. Samen vormen ze een kring rond de hoofdstad. De officiële taal is Nederlands, maar in zes faciliteitengemeenten gelden specifieke taalrechten voor Franstaligen.

VOORDEEL 1: BRUSSEL IS VLAKBIJ

Als Belgische en Europese hoofdstad oefent Brussel een grote aantrekkingskracht uit. De vele instellingen en bedrijven zorgen voor werkgelegenheid. Maar er zijn ook het uitgebreide cultuuraanbod en de niet te versmaden horeca van de hoofdstad.

VOORDEEL 2: RUST EN GROEN

De Vlaamse Rand lijkt wel het beste van twee werelden te verenigen. Je woont er vlakbij de hoofdstad, maar wel in een rustige omgeving en met veel groen in de buurt.

VOORDEEL 3: DIVERS AANBOD AAN WONINGEN

Wil je een pand kopen in de Vlaamse Rand als investering of eigen woning, dan kan je kiezen uit een divers aanbod. Appartementen of huizen, het centrum of een landelijke ligging, een dorp of een stad: aan jou de keuze. Ook op vlak van prijzen is er een breed spectrum: een woning in Merchtem kost gemiddeld 263.805 euro, in Zaventem betaal je gemiddeld 319.860 euro. Woningprijzen in gemeenten als Vilvoorde, Meise, Overijse, Dilbeek en Sint-Genesius-Rode liggen daar tussenin.

VOORDEEL 4: BEREIKBAARHEID

De gemeenten rond Brussel zijn met verschillende vormen van openbaar vervoer verbonden met Brussel. Je kan het drukke autoverkeer in en om de hoofdstad dus makkelijk vermijden. Tegelijk vermijd je in veel gevallen de Brusselse ring als je met de auto naar andere steden uit de richting van de hoofdstad moet.

VOORDEEL 5: ER IS HEEL WAT TE BELEVEN IN DE RAND

De Rand zelf heeft ook een pak troeven. Denk maar aan de luchthaven van Zaventem, de vele culturele centra, het grote aanbod aan recreatiemogelijkheden. Ook qua werkgelegenheid scoort de regio best goed.

Interesse in vastgoed in de Vlaamse Rand? Contacteer ons snel voor meer info.