Nieuws
Waarom bouwgrond verkopen?

Ben je eigenaar van een stuk bouwgrond en overweeg je om te verkopen? Wij geven je enkele redenen waarom bouwgrond verkopen een goed idee is.

GEEN BOUWZORGEN

Kocht of erfde je ooit een bouwgrond dan ligt die er misschien al jaren onbebouwd bij. Immers, als je al een huis hebt, wil je tijd, energie en geld misschien wel in iets anders investeren dan in de bouw van een andere woning. De zorgen die gepaard gaan met een bouwproject vermijd je als je jouw bouwgrond verkoopt.

GEEN ZOEKTOCHT NAAR EEN BESTEMMING

Soms houden mensen een bouwgrond bij, “voor later” of “voor als de kinderen gaan bouwen”. Maar misschien kies je “later” liever voor een appartement of huis dat er al staat. Of willen jouw kinderen helemaal niet wonen op de plek van jouw bouwgrond.

GEEN LOPENDE KOSTEN

Een onbebouwd perceel kost je uiteraard minder dan het in stand houden van een lege woning. Toch zijn er lopende kosten. Zo heffen gemeenten vaak een belasting op niet-gebruikte percelen om het onbebouwd laten van bouwgronden te ontmoedigen.

GEEN ONZEKERHEID OVER DE PRIJS

De prijs van de bouwgrond is de laatste tijd relatief stabiel. Een enorme stijging werd recent dus niet meer waargenomen. Wacht je met het verkopen van jouw bouwgrond tot je de droomprijs kan vragen of tot je genoodzaakt bent te verkopen, dan neem je een risico.

MEER FINANCIËLE MOGELIJKHEDEN

Verkoop je jouw bouwgrond, dan komen er financiële middelen vrij. Een nieuwe of tweede woning, renovatie, mooie reis, schenking aan de kinderen of andere besteding worden dan plots realistisch.

ER GEBEURT IETS MET DE GROND

Verkoop je jouw bouwgrond aan een koper die er een project op realiseert dat een meerwaarde is voor de buurt, dan draag je bij aan een mooie omgeving. Die wetenschap is misschien geen hoofdreden om te verkopen, maar veel mensen vinden het wel fijn te weten dat ze bijdragen aan een opwaardering van de omgeving.

Wil jij je bouwgrond(en) verkopenContacteer ons vrijblijvend en we komen een kijkje nemen.