Nieuws
Duurzaam bouwen: ook interessant voor projectontwikkeling

Investeren in vastgoed en duurzaam bouwen worden niet altijd aan elkaar gelinkt. En toch: duurzaam bouwen is ook voor investeerders erg interessant. Waarom? Dat ontdek je hier.

HOGERE VERKOOPPRIJS

Duurzaam gebouwde of gerenoveerde huizen en appartementen zijn doorgaans meer waard. Kopers en huurders zijn immers bereid om wat meer te betalen, onder meer omdat ze zullen besparen op de energiekosten.

WETTELIJKE NORMEN

De regels waaraan een nieuwbouw of renovatie moet voldoen, worden steeds strenger. De EPB-regelgeving legt heel wat eisen vast met betrekking tot duurzaamheid en energiezuinigheid. Duurzaam bouwen is in veel gevallen dan ook geen optie, maar een must. Uiteraard kies je binnen dat wetgevend kader zelf hoever je gaat.

AANTREKKELIJKE WONING

Duurzaamheid is een aandachtspunt voor veel mensen. Met andere woorden: veel kandidaat-kopers zijn bewust op zoek naar een energiezuinige en duurzame woning. Voldoet jouw project aan die eisen, dan kan je rekenen op de aandacht van een interessant publiek.

RECHT OP PREMIES

Ook eigenaars kunnen beroep doen op bepaalde premies. Op premiezoeker.be kan je nagaan op welke premies je recht hebt. Zo wordt een deel van de kostprijs van de duurzame werken aan jouw woning door de overheid gedragen.

AANDACHT VOOR HET MILIEU

Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer. Heel wat mensen – ook projectontwikkelaars en investeerders – hechten er belang aan. Los van alle praktische en financiële voordelen kan het voor jou als investeerder ook gewoon belangrijk zijn dat jouw project energiezuinig en duurzaam is.

Op zoek naar een interessante opportuniteit als investeerderContacteer ons gerust voor meer info.