Nieuws
Portugal, het nieuwe paradijs voor vastgoed

Niet alleen de rust en de natuur, maar ook het goedkope leven en de lage vastgoedprijzen leiden tot een boost in de Portugese vastgoedmarkt. Meer en meer levensgenieters vinden er de weg naar een vakantiewoning.

De troeven van Portugal zijn niet op één hand te tellen: de rijke cultuur, heerlijke gastronomie, mooie stranden, een gevarieerd landschap, de geschiedenis en ook de gastvrije bevolking. Met het meest aantal zonuren van Europa op de teller biedt Portugal je alle warmte.

VOOR ACTIEVE LEVENSGENIETERS

Ook wanneer je op zoek bent naar sportieve uitdagingen, weet Portugal te bekoren. De Zilverkust en de Algarve zijn unieke golfbestemmingen te noemen. De heuvels, zee en het strand vormen het ideale decor. Ook vandaag worden nog volop golfterreinen aangelegd. Watersporten worden hier ook volop beoefend. Wandelaars en fietsers ontdekken de ongerepte natuur.

Bekijken we de Costa de Prata even van naderbij, ook wel ‘Zilverkust’ genoemd. De Costa de Prata loopt van Espinho in het noorden tot Ericeira in het zuiden. De authentieke badplaatsen trekken aan omdat massatoerisme nog achterwege blijft. Vanuit Lissabon is de streek ook goed en snel bereikbaar.

GOEDKOOP LEVEN

Ondanks de luxueuze uitstraling en het toerisme op hoog niveau is het vakantieleven er goedkoper dan in andere landen. Niet alleen voor gas en elektriciteit ben je goedkoop gesteld. Ook voor het boodschappen doen en op restaurant gaan betaal je beduidend minder, zonder dat je aan gastronomie op je maaltijd hoeft in te boeten.

INTERESSANT VASTGOED

De goedkopere prijzen houden zich tot op vandaag ook nog aan de op vastgoedmarkt. Deze blijven wel geen lang leven meer geschoren. Portugal wordt meer en meer gezien als een potentiële markt om te investeren. Niet alleen omwille van de rust en het kleine aantal toeristen – vooral aan de Zilverkust –, maar vooral omwille van de lage prijzen. Een luxe villa met privé-zwembad kan je hier nog vinden voor een 200.000 euro, een appartement gelegen in één van de badplaatsen rond de 120.000 euro, afhankelijk van de grootte. In de buurt van Lissabon betaal je wel iets meer voor een woning. Daar schoten de vastgoedprijzen de laatste jaar bijzonder de hoogte in. Over het algemeen stijgen de prijzen er jaarlijks. Nu is het uitgekiende moment om een investering in overweging te nemen. Je koopt er overigens een woning met mooie uitzichten. In Portugal vind je namelijk nauwelijks hoogbouw terug.

Krijg jij het warm van een vakantiewoning in Portugal? Laat je in je zoektocht begeleiden door een expert. Contacteer ons met jouw vragen.