Nieuws
Vastgoed in Portugal: een slimme investering

Wie wil investeren in vastgoed, wordt steeds vaker aangetrokken door vastgoed in het buitenland. En wanneer we de bereikbare en aangename landen binnen de Europese Unie met elkaar gaan vergelijken, blijkt dat investeren in vastgoed in Portugal duidelijk een goede keuze is!

Lees verder om te ontdekken waarom een investering in vastgoed in Portugal ook meteen een slimme investering is!

ECONOMISCHE REDENEN

De kosten voor levensonderhoud in Portugal liggen een stuk lager dan in ons eigen land en je budget draagt dus een eind verder. De meeste uitgaven die je doet tijdens een ontspannen vakantie naar je buitenverblijf, zijn er goedkoper dan wanneer je ze in je thuisland doet!

Doordat Portugal zich in de eurozone bevindt, valt het economische systeem onder de controle van de Europese Centrale Bank en hoef je dan ook geen geld te wisselen.

MAKKELIJK EN VEILIG INVESTEREN IN VASTGOED IN PORTUGAL

Dezelfde lage prijzen zijn van toepassing op woningen, villa’s en appartementen. Je koopt in Portugal een woning voor een fractie van de prijs die je in België of Nederland betaalt.

Ook op gebied van veiligheid voor je investering hoef je je geen zorgen te maken. Portugal biedt een erg open en transparant systeem voor buitenlandse kopers. De belastingtarieven liggen laag en je betaalt in Portugal zelf geen belastingen op donaties en erfgoed.

BEREIKBAARHEID EN TOEGANKELIJKHEID

Portugal is erg makkelijk te bereiken vanuit België of Nederland. Met het vliegtuig ben je op enkele uurtjes ter plaatse en ook met de auto kan je je verwachten aan een vlotte en probleemloze rit. Het feit dat Portugal deel uitmaakt van de Europese Unie is een belangrijk voordeel. Je komt onderweg geen grenscontroles tegen en hoeft je geen zorgen te maken over het wisselen van verschillende valuta.

Kom je eenmaal aan in Portugal, dan maak je ook meteen makkelijk gebruik van openbaar vervoer om jezelf te verplaatsen. De infrastructuur is goed en modern.

AANGENAAM LEEFMILIEU

Behalve alle financiële voordelen die verbonden zijn aan een investering in Portugal, zijn er natuurlijk ook nog een heleboel voordelen op gebied van leefmilieu.

Portugal loopt over van het cultureel erfgoed en het is simpelweg een prachtig land. Kies je voor een woning aan de uitgestrekte stranden of wil je jezelf eerder onderdompelen in de cultuur van een stad als Lissabon of Porto?

Je hebt in Portugal trouwens ook een goede kans dat je op een mooie en voordelige woning stuit die verbluffende uitzichten biedt.

KLIMAAT

Wie investeert in vastgoed in Portugal zal al snel ontdekken dat de winters er een pak aangenamer zijn dan onze koude en regenachtige winters in België!

Het land kan dan ook rekenen op gemiddeld 300 dagen zon per jaar.

VEILIGHEID EN GEZONDHEID

Portugal is een politiek stabiel land met een laag niveau van criminaliteit. Je kunt er dus met een gerust hart rondreizen of over straat lopen. De meeste Portugezen spreken wel een woordje Engels en je hoeft ook niet direct de taal te leren.

Ook de gezondheidsvoorzieningen in Portugal zijn modern en doeltreffend. Vooral in de steden zijn er voldoende ziekenhuizen met een goede infrastructuur. Maar waarschijnlijk hoef je niet te vaak beroep te doen op de gezondheidszorg in Portugal, want de inwoners van dit land behoren tot de gezondste in de EU. De levensverwachting in Portugal ligt dan ook hoog.

KIES JOUW PLEKJE IN DIT PARADIJSELIJKE LAND

Nog niet overtuigd? We kunnen je nog veel meer vertellen over de tientallen voordelen die een eigendom in Portugal je kunnen bieden. We nodigen je dan ook graag een keertje uit bij ons op kantoor om de verschillende mogelijkheden met je te bespreken.

Bekijk alvast ons huidig aanbod en neem gerust contact met ons op voor meer informatie!