Nieuws
Investeren in het paradijselijke Portugal

Ongerepte natuur, bruisende cultuur, heerlijke gastronomie en een aangenaam klimaat maken Portugal een idyllische bestemming. Steeds meer mensen kiezen ervoor om te investeren in het paradijselijke Portugal.

Ongerepte natuur en bruisende cultuur, heerlijke gastronomie en een aangenaam klimaat waar ieder aan kan wennen: Portugal heeft het allemaal. We vinden de vakantieweg naar Portugal, en dat zien ook meer investeerders.

Hoewel Portugal net als Spanje op het Iberische schiereiland ligt, heeft het toch een ander klimaat. Portugal is over het algemeen wat koeler dan Spanje vanwege het koelere zeewater van de Atlantische Oceaan. Het westen van het land kent een gematigd zeeklimaat en het zuiden (de Algarve) geniet van het aangename Middellands zeeklimaat.

VAN ALGARVE TOT ZILVERKUST

De economie en zo ook de vastgoedmarkt in Portugal heeft rake klappen gehad. Sinds enige tijd is het land aan een opmars bezig. Vandaag kunnen we op de vastgoedmarkt zelfs spreken van een sterke groei, met relatief hoge prijzen. Koopjes doe je alleen nog in het noorden van Portugal. In de regio van Lissabon zijn de prijzen scherper.

De bekende streek Algarve blijft het relatief goed doen op de vastgoedmarkt maar door de hoge prijzen en het vrij drukke toerisme zoeken meer en meer mensen andere oorden op. De Zilverkust wint fors aan populariteit de laatste jaren omwille van de ideale mix tussen natuur, cultuur en dagdagelijks leven. Vooral de regio van Obidos tot Nazaré is zeer gegeerd.

INTERESSANT VASTGOED

Investeren in het paradijselijke Portugal betekent kiezen uit een breed scala aan vastgoed, van charmante appartementen tot huizen met zwembad. In Portugal vind je vastgoed naar ieders wens. Binnen de vakantiewoningen viert de nieuwbouw hoogtij. Oudere woningen  – de klassieke quinta’s – zijn vaak minder kwalitatief. Bij aankoop en renovatie van zo’n pand moeten er enkele investeringen gebeuren om de woning naar hedendaagse normen te krijgen.

FISCALE VOORDELEN IN PORTUGAL

Voor investeerders in het buitenland biedt de Portugese vastgoedmarkt interessante fiscale voordelen. Zo word je niet belast op je pensioen wanneer je minimum 183 dagen per jaar – een half jaar – in Portugal verblijft.

Ook wanneer je de vakantiewoning verhuurt, gelden aantrekkelijke voorwaarden. Als eigenaar betaal je nu 8,75% belastingen op de huurinkomsten in plaats van de vroegere 28%. Ten slotte betaal je in Portugal geen belastingen op een tweede verblijf en geen successierechten in tweede lijn.

Laat je voor een aankoop van een prachtwoning in Portugal bijstaan door een expert. Zo wordt jouw Portugese droom al snel werkelijkheid. Contacteer ons met jouw vragen. Wij staan je graag bij met het nodige vastgoedadvies.