Nieuws
Dit maakt investeren in vastgoed zo interessant

Wie wil beleggen, heeft heel wat mogelijkheden. Investeren in vastgoed is er één van en het is een heel interessante. Daar zijn minstens 5 goede redenen voor.

BESCHERMING TEGEN INFLATIE

Vastgoed is een goede bescherming tegen de inflatie. Geld daalt in waarde, maar de indexering van de huurprijzen corrigeert die daling. Bovendien stijgen de vastgoedprijzen met de inflatie. Neemt die toe, dan stijgt de waarde van jouw vastgoed.

INVESTERING MET ECHTE WAARDE

Een woning, kantoor of appartementsgebouw staat er. Letterlijk. Investeer je in kwalitatief vastgoed, dan heb je iets substantieel in handen. En naast de inkomsten die je haalt uit het verhuren, is de kans reëel dat je bij eventuele verkoop ook een meerwaarde realiseert.

STABIELE INKOMSTEN

De aandelenmarkt is onderhevig aan heel wat schommelingen. Bovendien moet je er al met je neus opzitten om alles op te volgen. Huurinkomsten zijn stabiel. En als je slim investeert, dan koop je een pand waarvan de huurprijs jouw maandelijkse aflossing aan de bank overtreft. Zo creëer je een tweede inkomstenbron naast jouw hoofdinkomen.

LENEN IS INTERESSANT

De rentevoeten voor leningen zijn nog steeds interessant. Investeer je in vastgoed en doe je daarvoor deels beroep op een lening, dan laat je jouw eigen kapitaal renderen. Met een kleine eigen inbreng en een lening aan lage rentevoet, creëer je op termijn een mooie meerwaarde voor jouw eigen kapitaal. Dat noemen we een hefboomeffect.

FISCALE VOORDELEN

De overheid stimuleert investeringen in vastgoed met enkele fiscale maatregelen. Zo betaal je geen belastingen op de meerwaarde van de verkoop als je minstens 5 jaar eigenaar bent. Dat geldt enkel voor privé investeringen. Je haalt ook een fiscaal voordeel uit een lening. De intresten mag je immers aftrekken van de belastingen.

Ben je ook geïnteresseerd in een investering in vastgoedContacteer ons gerust voor meer informatie.

MEER WETEN OVER INVESTEREN IN VASTGOED

  1. De 4 grootste risico’s van beleggen in vastgoed
  2. Investeren in vastgoed: niet enkel voor miljonairs
  3. Wat zijn de voordelen van commercieel vastgoed?