Nieuws
Investeren in vastgoed: niet enkel voor miljonairs

Een interessante investering in vastgoed is ook haalbaar met een beperkt budget. Het is dus een misvatting dat een vastgoedbelegging enkel is weggelegd voor wie een heel groot kapitaal heeft.

INTERESSANTE BELEGGING

Waarom zou je jouw zuurverdiende centen laten wegkwijnen op een spaarrekening. Wie spaart met een spaarrekening, wordt armer. Dat wist spaargids.be onlangs nog te melden. De inflatie (het verlies aan koopkracht) is immers groter dan de rente. Investeren in aandelen dan maar? De opbrengst zal dan inderdaad groter zijn, maar het risico ook. Wie kiest voor veiligheid én een mooi rendement, kiest best voor een investering in vastgoed.

LENING ALS HEFBOOM

Ook met enkele tienduizenden euro’s kan je investeren in vastgoed. Voor een lening bij de bank fungeert jouw spaargeld immers als hefboom. Met een eigen inbreng die groter is dan 20 % van het aankoopbedrag krijg je bij de meeste banken een lening aan de laagste rente, is de ervaring van Immotheker. Voor een eigen inbreng van meer dan 50.000 euro kan je dus vastgoed kopen ter waarde van 250.000 euro en dat in combinatie met een lening aan de laagste rente. Zoek je het allemaal goed uit, dan vind je zeker vastgoed waarbij de huurinkomsten jouw maandelijkse aflossing dekken.

VEEL MOGELIJKHEDEN

Investeren in vastgoed kan al vanaf pakweg 20.000 euro. In dat geval kan je een garagebox kopen, al kan die prijs ook oplopen tot pakweg 50.000 euro naargelang de locatie. Ook wie een studentenkamer koopt, kan met een totaalbudget van enkele tienduizenden euro’s al zaken doen. Zoek je het echt liever in een huis of appartement, dan liggen de bedragen uiteraard wat hoger. Maar ook in dat geval hoef je geen honderdduizenden euro’s op je bankrekening te hebben.

NEEM DE JUISTE BESLISSING

Heb je beslist te investeren in vastgoed, maak dan een weloverwogen keuze. Breng een aantal parameters in kaart die je daarbij kunnen helpen:

  • Wat is de geschatte opbrengst uit huur en/of bij een eventuele doorverkoop?
  • Wat is de kwaliteit van het vastgoed?
  • Gaat het om renovatievastgoed of nieuwbouw?
  • Wat is de locatie?

Uiteraard helpen wij je graag bij jouw beslissing.

Interesse in een investering in vastgoedContacteer ons vandaag nog en we overlopen graag welke mogelijkheden wij in petto hebben.

MEER WETEN OVER INVESTEREN IN VASTGOED

  1. Dit maakt investeren in vastgoed zo interessant
  2. De 4 grootste risico’s van beleggen in vastgoed
  3. Wat zijn de voordelen van commercieel vastgoed?