Nieuws
Wat zijn de voordelen van commercieel vastgoed?

Bij een investering in vastgoed denken veel mensen meteen aan woningen of appartementen. Maar er zijn meer mogelijkheden. Goed gelegen commercieel vastgoed kan een heel interessante investering zijn. Wij geven je 5 voordelen van zo’n investering.

STABIELE BETALINGEN

Heb je een huurder wiens zaken goed gaan, dan kan je rekenen op een stabiel rendement. Het vastgoed is voor je huurder noodzakelijk om zijn commerciële activiteit uit te oefenen. De kans is dus groot dat hij stipt zal betalen.

MOOIE HUUROPBRENGSTEN

Een goed gelegen pand is geld waard. Voor commerciële huurders is de ligging cruciaal en daar willen ze ook voor betalenGoede huuropbrengsten zijn in dat geval zeker te realiseren.

MINDER BESLOMMERINGEN

Stel: je verhuurt een winkel- of kantoorruimte aan een commerciële huurder. Die heeft er alle belang bij om op dezelfde locatie te blijven. Zijn klanten weten hem immers daar te vinden. Daarom zorgt commercieel vastgoed doorgaans voor minder verloop en dus ook minder beslommeringen dan residentieel vastgoed.

GOEDE OPBRENGSTEN BIJ VERKOOP

Kies je er op een bepaald moment voor om jouw commercieel vastgoed te verkopen, dan kan je er een mooie prijs voor krijgen. Uiteraard hebben de ligging en de kwaliteit van het vastgoed een grote invloed op de prijs. Maar zit het op dat vlak wel goed, dan is een stabiele of zelfs stijgende waarde een feit.

GEEN BLOK AAN JE BEEN

Beslis je op een bepaald ogenblik om je vastgoed te verkopen? Of betaalt je huurder niet of niet stipt? Dan is het bij commercieel vastgoed makkelijker om het contract op te zeggen dan bij residentieel vastgoed.

Meer info over ons aanbodContacteer ons gerust.

MEER WETEN OVER INVESTEREN IN VASTGOED

  1. Dit maakt investeren in vastgoed zo interessant
  2. De 4 grootste risico’s van beleggen in vastgoed
  3. Investeren in vastgoed: niet enkel voor miljonairs