Nieuws
45% fiscaal voordeel voor 31/12/2021 met Taxshelter start-up

Het einde van inkomstenjaar 2021 is in zicht. Je hebt dus nog heel even om jouw jaar fiscaal optimaal af te sluiten en kosten te maken in de personenbelasting.

Wil je dit inkomstenjaar nog een fiscaal voordeel bekomen én een interessante investering doen? Investeer voor 31/12/2021 in Tax Shelter voor start ups en trek 45% van de investering af van je belastingbrief in aanslagjaar 2022. Demefco is jouw partner in investeringen.

Jij kiest hoeveel je investeert (vanaf € 10.000 tot € 100 000 per persoon) voor minimum 4 jaar, wij zorgen ervoor dat je investering loont.

Tip: de investering is per persoon! Als zowel jij als je partner nog voor nieuwjaar elk 10 000 euro investeren, doen jullie in aanslagjaar 2022 samen een fiscaal voordeel van 9 000 euro.

Wat is een investering via Tax Shelter voor start up/scale up?

De Vlaamse overheid wil investeringen in startende ondernemingen aanmoedigen en kent particulieren daarom een fiscale gunstmaatregel toe om in kleine en microvennootschappen te investeren die jonger dan 4 jaar zijn.

Iedere particulier en rijksinwoner (onderworpen aan personenbelasting) of niet-rijksinwoner (geregulariseerd in de belasting van niet-inwoners, natuurlijke personen) kan investeren in een start-up, met uitzondering van de bedrijfsleiders zelf van deze jonge onderneming.

Je kan rechtstreeks aandelen verwerven in de startende vennootschap, of investering met Tax Shelter start up via een crowdfundingsplatform: het fiscaal voordeel blijft hetzelfde.

Wat bedraagt het fiscaal voordeel van investeren via Tax Shelter start up?

Als je de aandelen 4 jaar behoudt, bekom je een fiscaal voordeel van 30 % (kleine vennootschappen) tot 45 % (microvennootschappen) op het geïnvesteerde bedrag.

In de projecten van Demefco, gaat het over 45 %.

Hoeveel moet je investeren in Tax Shelter start up?

Je kiest helemaal zelf hoeveel je investeert. Het minimumbedrag bedraagt 10 000 euro per persoon, het maximum is 100 000 euro per persoon (per startende vennootschap). Een startende onderneming kan maximaal 250 000 euro verzamelen via Tax Shelter start up.

Investeer je nog dit jaar 10 000 euro? Dan verkrijg je een fiscaal voordeel van 4 500 euro op je belastingbrief van aanslagjaar 2022. Als zowel jij als je partner (wettelijk samenwonend of gehuwd) 10 000 euro investeren, loopt het op dus tot 9 000 euro.

  • Investeer minimaal 10 000 en maximaal 100 000 euro
  • Ontvang een fiscaal voordeel van 45% in het volgende aanslagjaar
  • Minimale looptijd 4 jaar

Wat is de termijn voor investering via Tax Shelter start up?

Om het fiscale voordeel te verkrijgen, moet je de aandelen minstens 4 jaar behouden. Daarna doe je opnieuw wat je wil met jouw geïnvesteerde bedrag.

Vrijblijvend van gedachten veranderen over een mogelijke investering via Tax Shelter start up? Contacteer ons voor een gesprek.

Alles op een rijtje: investeren in Tax Shelter

  • Investeer minimaal 10 000 en maximaal 100 000 euro
  • Ontvang een fiscaal voordeel van 45% in het volgende aanslagjaar
  • Minimale looptijd 4 jaar
  • Help startende ondernemingen groeien via Tax Shelter voor startende ondernemingen
Contact Tax Shelter
Wenst u een meer informatie over investeren in Tax Shelter? Contacteer ons dan via onderstaand formulier. Dan bekijken we samen de mogelijkheden.
Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.

MEER NIEUWS OVER TAX SHELTERS

  1. Wat zijn de voor- en nadelen van tax shelter voor startende ondernemingen? 
  2. Tax shelter voor startende ondernemingen: heeft de echtgenoot recht op een belastingvermindering? 
  3. Tax shelter voor startende ondernemingen bij faillissement