Investeerder in vastgoed

Commercieel vastgoed is het onroerend goed dat wordt gebruikt voor bedrijfsmatige doeleinden, zoals kantoren, bedrijfsruimten, winkels, hotels en andere commerciële ruimtes. Het kan ook worden gebruikt voor het verhuren van woningen, waardoor het een lucratieve investering kan zijn. Commercieel vastgoed is doorgaans duurder dan residentieel vastgoed, maar het kan ook een groter rendement opleveren.

Beleggen in commercieel vastgoed

In commercieel vastgoed beleggen is een investering op lange termijn, met mooi rendement. Met commercieel vastgoed kun je winst maken door het verhuren van het vastgoed, waardestijging door middel van herontwikkeling of door het verkopen van het vastgoed.

Het is echter belangrijk om te weten dat het beleggen in commercieel vastgoed een risicovolle investering is. De aankoop en verkoop van commercieel vastgoed vereist een heel specifieke kennis van dat deel van de vastgoedsector. Daarom raden wij u aan om u te laten bijstaan door een professional. Demefco heeft als projectontwikkelaar én vastgoedbeheerder erg veel ervaring in deze materie.

Ligging van het pand

Bij het beleggen in commercieel vastgoed  is de ligging van cruciaal belang voor het rendement. Door contact op te nemen met een expert, krijgt u inkijk in de evoluties op de markt die verankerd is in de regio. Zo weet u precies welke buurten als aantrekkelijk worden beschouwd. Of, misschien nog interessanter, welke buurten op korte termijn zullen heropleven.

Naast de ligging zijn er nog een aantal andere factoren die meespelen in het rendement van commercieel vastgoed. Zo is er de bereikbaarheid én parkeergelegenheid. Deze twee factoren zijn vaak doorslaggevend voor klanten en dus ook voor het rendement van uw commercieel vastgoed. Commerciële panden met een goede ligging en een vlotte bereikbaarheid doen het goed op de verhuurmarkt. U zal bijgevolg genieten van hogere huuropbrengsten en een stabiele of zelfs stijgende waarde van uw vastgoed.

Vermijd leegstand van commercieel vastgoed

Bij het investeren in vastgoed is het belangrijk leegstand te vermijden. Er spelen andere regels bij commercieel vastgoed dan bij residentieel vastgoed. Een pand dat residentieel interessant is, is dat commercieel gezien mogelijk niet. Daarom is een gedegen kennis van de commerciële vastgoedmarkt essentieel.

Bij commercieel vastgoed is het belangrijk om ook de omliggende commerciële mogelijkheden te onderzoeken. Zo is een commercieel pand dat straks deel gaat uitmaken van een winkelcentrum of een cluster van commerciële activiteiten een veiligere keuze dan een alleenstaand pand.

Reken op de kennis van een expert

Een professional in commercieel vastgoed kan uhelpen met het nemen van de juiste beslissingen, het verkennen van de markt en het bepalen van de beste investeringsstrategieHeeft u vastgoed te koop of denkt u aan beleggen in vastgoed? Neem dan zeker contact op met Demefco. Wij zijn permanent op zoek naar panden om ons patrimonium uit te breiden of naar mogelijkheden om nieuwe projecten te realiseren.

Contacteer ons!
Wenst u een projectgrond te verkopen of zoekt u een investeerder? Of wilt u gewoon samenzitten om de mogelijkheden te bekijken? Contacteer ons dan via onderstaand formulier.
Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.