Nieuws
Tax shelter voor startende ondernemingen bij faillissement

Heb je interesse in een investering in een startende onderneming met tax shelter, maar vraag je je af wat er gebeurt wanneer de startende onderneming dreigt failliet te gaan?

Als investeerder kan je gelukkig rekenen op een vrijstelling van de voorwaarden die aan de investering gekoppeld zijn. Zo loop je geen risico om je belastingvermindering te verliezen wanneer de startup waarin jij investeert failliet gaat.

Investeren in startende ondernemingen met tax shelter

Tax shelter is een initiatief van de Vlaamse overheid om investeringen in startups te stimuleren. Als investeerder heb je recht op een belastingvermindering wanneer je investeert in een startup. Investeren in tax shelter is dan ook een goede manier om slapend geld beter te laten opbrengen.

De belastingvermindering bedraagt 25 tot 45% van je totale investering.

Er zijn natuurlijk enkele voorwaarden verbonden aan de belastingvermindering voor deze investering.

  • Investeringsbedrag van 10.000 tot 100.000€
  • Voor een periode van minimaal 48 maanden
  • Je kunt niet investeren in je eigen onderneming

Je geniet van een heleboel voordelen door steun te bieden aan een startende onderneming. Maar wat gebeurt er juist wanneer het bedrijf waarin je investeert failliet gaat?

Tax shelter voor startende ondernemingen bij faillissement

Wanneer je op eigen initiatief jouw investering beëindigt en je dus de voorwaarden voor de belastingvermindering niet respecteert, dan verlies je de belastingvermindering.

Bij faling of faillissement van de onderneming die je steunt, ligt het anders. Er is dan sprake van overmacht en je blijft recht hebben op de belastingvermindering.

Interesse in een investering met tax shelter?

Heb je interesse in een winstgevende en veilige investering, maar zit je nog met een heleboel prangende vragen? Onze adviseurs geven je graag wat meer uitleg en beantwoorden met plezier al jouw vragen. Demefco is steeds op zoek naar nieuwe investeerders.  Aarzel dus niet om contact op te nemen met onze expert voor meer informatie.

MEER NIEUWS OVER TAX SHELTERS

  1. Wat zijn de voor- en nadelen van tax shelter voor startende ondernemingen? 
  2. Tax shelter voor startende ondernemingen: heeft de echtgenoot recht op een belastingvermindering? 
  3. 45% fiscaal voordeel voor 31/12/2021 met tax shelter start-up