Nieuws
3 manieren om nu al te investeren in vastgoed met uw pensioen

Wist u dat u vandaag al een beroep kan doen op uw pensioen om te investeren in vastgoed? En dat u op die manier een extra aanvullend pensioen kan opbouwen? Ontdek 3 manieren om uw pensioen nu al slim te besteden.

1. VOORSCHOT OPVRAGEN

Normaal gezien wordt het kapitaal van uw pensioen pas uitbetaald zodra u met pensioen gaat.

Toch voorziet de wet één uitzondering: wie wil investeren in vastgoed, kan daarvoor vandaag al tot 60 à 70% van zijn bijeengespaarde kapitaal opvragen.

De enige voorwaarde is dat u op dat bedrag jaarlijks intresten betaalt. U kan ervoor kiezen het ontleende bedrag zelf terug te betalen, of het in mindering te laten brengen bij de uiteindelijke uitbetaling van uw kapitaal.

2. INPANDGEVING

U kan uw pensioen ook in pand geven bij de bank om zo een lening te krijgen.

In dat geval gebruikt u uw groepsverzekering als alternatief voor een schuldsaldoverzekering. De groepsverzekering dient zo louter als waarborg voor de terugbetaling van de lening.

3. LENING MET WEDERSAMENSTELLING

Wie een lening met wedersamenstelling aangaat, hoeft tijdens de looptijd geen kapitaal af te lossen.

Bij uitbetaling van uw pensioen, wordt het geleende bedrag terugbetaald via het kapitaal van uw groepsverzekering. Ook hier zijn jaarlijkse intresten wel verplicht.

Benieuwd naar nog meer slimme manieren om te investeren in vastgoed? Aarzel niet om contact op te nemen! We geven u graag een persoonlijk advies.

MEER WETEN OVER INVESTEREN IN VASTGOED

  1. Dit maakt investeren in vastgoed zo interessant
  2. De 4 grootste risico’s van beleggen in vastgoed
  3. Investeren in vastgoed: niet enkel voor miljonairs
  4. Wat zijn de voordelen van commercieel vastgoed?