Nieuws
Investeren in vastgoed? 5 slimme tips

Investeren in vastgoed: het lijkt misschien een grote stap, maar kan heel wat meer opleveren dan je spaarrekening. Toch is het belangrijk om er met de juiste houding en verwachtingen aan te beginnen. Hoe doe je dat? Ontdek 5 slimme tips!

1. VERPLAATS JEZELF IN JE HUURDER/KOPER

Wie wil investeren in vastgoed, gaat vooral op zoek naar een goedkope belegging. Enkel zo haal je het meeste uit je investering, toch?

Dat klopt niet helemaal. Wil je écht alles uit je vastgoedinvestering halen, zorg er dan voor dat je ook zelf enthousiast wordt van je pand. Zou je er zelf in willen wonen? Dan is de kans groter dat anderen dat ook willen!

2. KIJK NAAR DE LANGE TERMIJN

Een vastgoedinvestering is niet hetzelfde als een gegeerd concertticket. Je koopt geen pand om er een maand later al een heuse meerwaarde aan over te houden.

Verwacht dan ook niet onmiddellijk een hoog rendement, maar hou rekening met de voordelen op lange termijn. Want die zijn er zeker!

3. BEGIN VERTROUWD

Ga je voor het eerst investeren in vastgoed? Geef jezelf dan wat meer zekerheid: koop een pand voor een doelgroep die je goed begrijpt. Denk aan mensen met dezelfde leeftijd of uit dezelfde bevolkingsklasse.

Zo weet je precies wat je toekomstige huurder of kopers belangrijk zullen vinden, en haal je het hoogste rendement uit je investering.

4. BEKIJK HET KLEIN

Je hoeft heus niet al je zuurverdiende spaargeld in vastgoed te investeren. Sterker nog: dat doe je beter niet.

Begin met een klein pand, en denk nog niet meteen aan de mooie opbrengsten die villa’s of luxe-appartementen kunnen opleveren. Wil je het toch al groter aanpakken? Overweeg dan twee kleine panden in plaats van één groot: je rendement wint erbij.

5. WEES BEREID OM ER WAT VOOR TE DOEN

Als je investeert in vastgoed, kan je een mooie som verdienen. Maar voor wat, hoort wat. Verhuren vraagt enige energie en bereidwilligheid. Ook wie zijn pand met een meerwaarde wil verkopen, zal daar wat moeite voor moeten doen.

Gelukkig kan een vastgoedspecialist je al een hoop moeite besparen. Meer weten? Contacteer Demefco voor een persoonlijk advies!

MEER WETEN OVER INVESTEREN IN VASTGOED

  1. Dit maakt investeren in vastgoed zo interessant
  2. De 4 grootste risico’s van beleggen in vastgoed
  3. Investeren in vastgoed: niet enkel voor miljonairs
  4. Wat zijn de voordelen van commercieel vastgoed?