Nieuws
Manieren om te investeren in startende ondernemingen

Als Belgische belastingplichtige wordt u sinds enkele jaren gestimuleerd om te investeren in startende ondernemingen en scale-ups. Zo ontvang je als particulier investeerder een flink belastingvoordeel wanneer je via een tax shelter investeert in een jonge, startende onderneming. Die regeling heeft heel wat voordelen, zowel voor de investeerder als voor de startende onderneming.

INVESTEREN IN STARTENDE ONDERNEMINGEN

Start-ups hebben het vaak moeilijk om de eerste jaren van hun onderneming te overleven. Zeker in moeilijke tijden waarin de economie flinke klappen te verduren krijgt, hebben startende ondernemingen het lastig.

Om die reden stimuleert de Belgische overheid particuliere investeerders om hun slapend spaargeld te investeren in deze ondernemingen die alle hulp kunnen gebruiken.

Als particulier investeerder heb je dan ook veel baat bij een investering via een tax shelter. Je helpt er een jong en groeiend bedrijf mee vooruit, maar zelf geniet je ook van een stevig belastingvoordeel.

GENIET VAN DE VOORDELEN VAN TAX SHELTER

Investeren via een tax shelter is een interessante manier om zelf een fiscaal voordeel te krijgen.

Wanneer je aandelen koopt van een startende kleine vennootschap, kan je rekenen op een belastingvoordeel van 30% van het geïnvesteerde bedrag. Bij een investering in een startende microvennootschap ontvang je een belastingvoordeel van 45% van het geïnvesteerde bedrag.

Op die manier krijg je als investeerder dus een mooie belastingvermindering die voor velen een interessante stimulans is om start-up ondernemingen een duwtje in de rug te geven.

HOE KAN JE VIA TAX SHELTER INVESTEREN IN START-UPS?

Om via tax shelter te investeren in startende ondernemingen, moet de investering aan bepaalde voorwaarden voldoen.

 • Investeringsbedrag tussen 10.000 en 100.000€
 • Investeringsduur van minimaal 4 jaar
 • Niet investeren in een eigen start-up
 • De start-up voldoet aan alle voorwaarden voor tax shelter

IN WELKE STARTENDE ONDERNEMINGEN KAN JE INVESTEREN?

Zelf uitzoeken welke ondernemingen voldoen aan de voorwaarden voor tax shelter, is geen makkelijke klus. De start-up moet aan de juiste voorwaarden voldoen, zodat jij recht hebt op het fiscale voordeel.

De startende onderneming moet aan deze voorwaarden voldoen:

 • Startende onderneming die maximaal 4 jaar oud is
 • Maximale investering ontvangen van 250.000€
 • Niet beursgenoteerd zijn
 • Geen fusie of splitsing van bestaande ondernemingen
 • Ontvangen investeringen mogen niet gebruikt worden voor de uitkering van dividenden, aankoop van aandelen of het verstrekken van leningen
 • Er mogen in het verleden geen dividenden zijn uitgekeerd
 • Er mag in het verleden geen kapitaalvermindering zijn doorgevoerd, behalve onder bepaalde voorwaarden

Als particulier investeerder is het niet altijd makkelijk om de juiste start-up te selecteren voor een investering. Daarom reken je best op een betrouwbare partner die een portfolio van interessante investeringsmogelijkheden aanbiedt binnen de tax shelter formule.

VEILIG INVESTEREN MET EEN BETROUWBARE PARTNER

Wanneer je spaargeld investeert met oog op een mooie winst en een fiscaal voordeel, doe je dat best op een gecontroleerde manier. Doe beroep op een betrouwbare partner met een interessant portfolio aan investeringsmogelijkheden.

Demefco is een expert op gebied van tax shelter. Wij werken samen met verscheidene startende ondernemingen die onder de tax shelter wetgeving vallen.

Door gebruik te maken van de diensten van een expert, weet je zeker dat je een mooie return krijgt met een minimaal risico. Demefco kiest steevast voor innovatieve projecten die een milieuvriendelijke en duurzame werkwijze hebben. Op die manier weten we zeker dat er voor de geselecteerde start-ups een mooie toekomst is weggelegd. En die mooie toekomst ligt dan ook klaar voor jou!

Neem contact op met onze specialisten om de mogelijkheden te ontdekken. We geven je graag meer informatie over onze start-ups en helpen je graag om veilig en slim te investeren!

MEER NIEUWS OVER INVESTEREN

 1. Hoe kan ik het beste mijn geld beleggen?
 2. Is het slim om te beleggen?
 3. Op zoek naar een rendabele investeringsopportuniteit?
 4. De 4 grootste risico’s van beleggen in vastgoed
 5. Hoe investeerders aantrekken?