Nieuws
Waar kan ik investeerders vinden?

Om projecten of een onderneming op te starten zijn vaak (extra) financiële middelen nodig. Het vinden van investeerders die in uw plannen geloven is cruciaal om deze middelen te verzamelen. De zoektocht naar de meest geschikte investeerders hangt af van factoren zoals de omvang van het project, het type investering, en de aantrekkelijkheid van de investering. We belichten verschillende mogelijkheden om investeerders te vinden.

Vind investeerders in uw eigen netwerk

Om investeerders te zoeken zijn familie en vrienden de meest voor de hand liggende aanspreekpunten. U heeft een persoonlijke vertrouwensband en kan op basis daarvan makkelijker iemand overtuigen om te investeren in uw project.

Anderzijds is het aantal potentiële investeerders binnen uw eigen netwerk vaak beperkt en bereikt u misschien niet de meest geschikte tegenpartij. Bovendien houden bepaalde investeringen risico’s in – de opstart van een onderneming, bijvoorbeeld – wat bij persoonlijke relaties een extra gevoeligheid kan zijn.

Neem deel aan events

Afhankelijk van het type investering, kan u gericht deelnemen aan events: schrijf u in voor conferenties, woon workshops bij of ga naar netwerkevenementen om gelijkgestemden te ontmoeten. U leert er ongetwijfeld interessante mensen kennen die zelf wensen te investeren of die u in contact kunnen brengen met een geïnteresseerde investeerder.

Klop aan bij een professionele investeerder

Een professionele investeerder beschikt over een investeringskapitaal en gebruikt dat om zelf in bv. vastgoed of (startende) ondernemingen te investeren om uiteindelijk een rendement te genereren. Als u uw plannen voorlegt aan een professionele investeerder, kan die u naast financiële ondersteuning ook bijstaan met professioneel advies.

Demefco is een gewaardeerde professionele investeerder en is vooral, maar niet uitsluitend, in vastgoedprojecten gespecialiseerd.

U zoekt mede-investeerders

Bent u zelf een investeerder en u bent op zoek naar een interessant project? Dan kan het zinvol zijn dat samen met een andere investeerder te doen. Samen beschikken jullie over een grotere financiële slagkracht en worden eventuele risico’s over meerdere hoofden verdeeld. Bovendien kan u beroep doen op de specifieke kennis van een professionele mede-investeerder om zo efficiënt een geslaagd resultaat te behalen.

Demefco wordt graag uw partner om van uw vastgoedproject een gezamenlijk succes te maken.

U zoekt een investeerder voor uw bouwgrond of woning

Wenst u niet zelf te investeren maar bent u op zoek naar een investeerder in vastgoed? Dan probeert u ongetwijfeld de best mogelijke tegenpartij te vinden. Om een breder publiek te bereiken kan u samenwerken met een makelaar, maar die zal een deel van de verkoopprijs innen als commissie.

Een professionele investeerder biedt een interessant alternatief voor een vastgoedmakelaar. Projectontwikkelaars zoals Demefco hebben de kennis en ervaring om uw vastgoed correct te waarderen en het zonder tussenpartij rechtstreeks van u te kopen. Zo ontvangt u een eerlijke prijs, betaalt u geen commissieloon en bent u zeker van een vlotte afhandeling.

U zoekt investeerders voor uw (startende) onderneming

Om als ondernemer uw business plan uit te kunnen rollen, is de financiële zuurstof die een investeerder injecteert vaak van cruciaal belang. Via het Tax Shelter voor startende ondernemingen is het interessant om investeerders aan te trekken zodat u voldoende budget heeft om uw onderneming uit te rollen.

Investeerders vinden via crowdfunding

Met crowdfunding streeft u ernaar een kapitaal te verzamelen via een grote groep van kleinere investeerders. Crowdfundig is niet geschikt voor elk type investering, maar kan voor de opstart van een onderneming een interessante optie zijn. Houd er wel rekening mee dat uw plannen een grote groep moeten kunnen overtuigen en dat de financiering pas rond is als het doelbedrag wordt bereikt.

Conclusie

Voor beperktere investeringen kan u misschien nog terecht bij uw directe omgeving, maar voor grotere projecten moet u het wellicht wat verder gaan zoeken. Ongeacht waar u op zoek gaat naar een investeerder, u zal mogelijke geïnteresseerden moeten kunnen overtuigen van uw plannen door het potentieel van de investering aan te tonen. Daar kan een professionele investeerder zoals Demefco u in bijstaan. Neem vrijblijvend contact op en wij helpen u graag veder.

MEER NIEUWS OVER INVESTEREN

  1. Manieren om te investeren in startende ondernemingen
  2. Op zoek naar een rendabele investeringsopportuniteit?
  3. Hoe investeerders aantrekken?