Nieuws
Hoe investeerders aantrekken?

Het kerkhof is de rijkste plaats op aarde, wordt weleens gezegd. Daarmee wordt verwezen naar de vele dromen, ideeën en projecten die nooit het levenslicht zagen. Een onderneming starten of een project realiseren vergt dan ook een gezonde portie lef, kennis van zaken en voldoende financiële middelen. Voor dat laatste kunnen investeerders zorgen. We staan in dit artikel stil bij de meerwaarde van (mede-) investeerders en hoe u ze kan aantrekken.

Waarom investeerders aantrekken?

Misschien heeft u momenteel wel een interessant vastgoedproject voor ogen en bent u op zoek naar extra financiële middelen. Hiervoor kan u bij de bank aankloppen, maar door de streng opgelegde regels en stijgende rente is een krediet niet altijd de geschikte oplossing. Daarom kan het interessanter zijn om in zee te gaan met een of meerdere investeerders. Zo zorgt u voor een financieel sterke positie en wordt de investering gedragen door meerdere schouders. Daarnaast kan u ook de knowhow en het netwerk van de mede-investeerders benutten om uw project te verbeteren. Bovendien spreidt u het investeringsrisico over meerdere partijen.

Hoe vind ik investeerders?

Weten waarnaar een investeerder op zoek is

Een investeerder stelt gedurende een periode kapitaal ter beschikking om een vastgoedproject te ontwikkelen en doet dat om er op termijn geld mee te verdienen. Dat is de essentie van investeren. Daarom is het belangrijk dat uw plannen er aantrekkelijk uit zien. Het project moet realistisch en haalbaar zijn en in uw financieel plan moet u kunnen aantonen welke meerwaarde uw investeerders mogen verwachten op welke termijn. Heeft u in het verleden al vastgoedprojecten succesvol afgerond? Met mooie adelbrieven is het makkelijker om een investeerder te overtuigen.

Kijk in uw eigen omgeving

De meest logische keuze om een investeerder te zoeken, is kijken en luisteren in de eigen omgeving. Het gaat dan om mensen die u kent en waarmee u een vertrouwensband heeft. Niet iedereen is in de wieg gelegd om investeerder te worden, maar misschien kent u binnen uw netwerk wel interessante profielen die bereid zijn om in een vastgoedproject te stappen. Met anderen over uw project spreken, events bijwonen of deelnemen aan activiteiten van verenigingen zal uw kans op het vinden van een investeerder vergroten. Zo breidt u uw netwerk van mogelijke investeerders uit en hoeft u bij volgende projecten niet ver meer te zoeken.

Besteed uw project uit

Bent u eigenaar van een gebouw of een interessante grond maar heeft u niet de ambitie om er zelf een project op te ontwikkelen, dan bent u misschien wel op zoek naar een investeerder om dat te doen. Zo ontstaat er een win-win: u ontvangt een faire prijs zonder de bekommernissen van een bouwproject en uw eigendom komt in de handen van een specialist die de kennis en ervaring heeft om van het project een succes te maken.

Bent u op zoek naar een investeerder? Neem vrijblijvend contact op en laat ons samen rond de tafel zitten.

MEER NIEUWS OVER INVESTEREN

  1. Hoe kan ik het beste mijn geld beleggen?
  2. Manieren om te investeren in startende ondernemingen
  3. Is het slim om te beleggen?
  4. Op zoek naar een rendabele investeringsopportuniteit?
  5. De 4 grootste risico’s van beleggen in vastgoed